Verzending door heel Nederland
De laagste prijs garantie
Eenvoudig online bestellen

Home  /  Egaline

Egaline

Voordat u gaat tegelen wilt u natuurlijk dat uw vloer vlak en egaal is. Kleine hoogteverschillen of beschadigingen in uw ondervloer kunnen het resultaat van uw tegelvloer aantasten. Daarom is het belangrijk om een niet vlakke ondergrond te egaliseren met egaline.


WAT IS EGALINE?

Egaline is een vloeibare mortel op basis van cement. Het is gemakkelijk om een kamer of meerdere kamers van een nieuwe laag te voorzien waar u direct overheen kunt tegelen. Egaline zorgt ervoor dat de ondervloer superstrak en glad wordt. een niet vlakke vloer kunt u zo gemakkelijk van een nieuwe strakke laag te voorzien.

hoe lang moet egaline drogen?

Hoe lang egaline moet drogen is afhankelijk van de laag die is opgevuld. een dikkere laag moet langer uitharden dan een dunne laag. over het algemeen gaat men ervan uit de 1 milimeter egaline 12uur nodig heeft om uit te harden zo heeft een vloer van 2mm nog eens 12 uur extra nodig om uit te harden een een laag van 3mm nog eens een extra 12 uur.de Atlas Egaline SMS 30 is een sneldrogende egaline en kan al 4 uur na het gieten belopen worden. Dit betekend niet dat de vloer al volledig is uitgehard, maar een stukje erover lopen is wel mogelijk. Voorkom dat er onnodig veel overheen gelopen wordt voor het betegelen van uw nieuwe vloer kunt u het beste een dag extra wachten om zo beschadigingen te voorkomen.

WAT KOST EGALINE per m2?

Egaline kopen bij Benvetti is altijd voordelig. vergeleken met de overige aanbieders in de markt is de Altas sms30 een heel voordelige optie. De precieze kosten van een egaline vloer hangt af van de oppervlakte van de vertrekken en hoe dik de laag is die eroverheen gegoten wordt. een kleine kamer zal goedkoper zijn om te egaliseren dan een groot vertrek.  Om u toch een beetje een indicatie te geven, staat er in de  onderstaande tabel aangegeven wat het egaliseren van 1m² kost per millimeter dikte op een ondergrond van beton. We gaan hierbij uit van de verkoopprijs van de Atlas Egaline SMS 30.

Dikte egaline in millimeters

Prijs per 1m²

3

€3,59

4

€4,78

5

€5,98


 Wat kost een zak egaline?
een zak egaline van 25kg van het merk atlas(sms30) kost €18,75 per zak. 

IS EEN VOORSTRIJKMIDDEL NODIG BIJ GEBRUIK VAN EGALINE?

Om een goede hechting te krijgen van je ondervloer met je egaline is het sterk aan te raden om voorstrijk te gebruiken.er zijn veel verschillende voorstrijkmiddelen voor de egaline, Zo vraagt een betonvloer om een ander voorstrijkmiddel dan een houten vloer.

HOE DIK MOET EEN EGALINE VLOER ZIJN?

Egaline kan heel dun aangebracht worden in een laag van slechts 1 millimeter dik. de meesten egaline vloeren zijn tussen de 3 en 30 millimeter dik. als de ondervloer niet overal even vlak is moet er een dikkere laag aangebracht worden om zo de gehele kamer vlak te krijgen. met deze egaline van Atlas sms30 is het mogelijk om egalisatie van 3 tot 30 millimeter te realiseren.  Atlas Egaline SMS 30 is geschikt voor bijna elke egaline klus.

IS EGALINE GESCHIKT VOOR VLOERVERWARMING?

De  Atlas Egaline SMS 30 is uitermate geschikt voor vloerverwarming en wordt tevens vaak gebruikt bij het afstorten van uitgefreesde verwarmingsbuizen.

WAT DOET EGALINE?

Wanneer een oppervlakte van een kamer veel oneffigheden heeft, dan kan u met egaline de vloer vlak maken.
Egaline is een vloeibare cementgietmortel die zelfnivellerend is. Dit wil zeggen dat de cementmortel uit zichzelf op de plek vloeit.

Kan egaline zo op beton?

In principe kan egaline zo op beton, maar het wordt altijd aangeraden wel een primer van te voren op de ondergrond aan te brengen.

Is egaline geschikt als vloer?

Normaal gesproken wordt egaline gebruikt om de ondervloer glad en vlak te maken. Toch is het mogelijk om de egaline als afwerkvloer te gebruiken, wel dient de egaline dan minimaal een hardheid te hebben van 30N/mm2 wanneer de egaline volledig is uitgehard. Een speciale epoxylaag of betonverf is nodig als eindafwerking. Dit betekent dat egaline onbehandeld niet als afwerkvloer gebruikt kan worden. het is in eerste instantie niet bedoeld om met egaline een vloer af te werken, maar echt om een vlakke en gladde ondergrond te creëren voor uw afwerkvloer. Wilt u toch egaline gebruiken als afwerkvloer, dan moet u er rekening mee houden dat dit niet zonder risico's is. 

  


 
Button