PEIwaarde / slijtklasse / slijtgroep


Home  /  Kennisbank  /  Wat betekent slijtklasse?

Wat betekenen PEIwaarde / slijtklasse / Slijtgroep?         

Slijtklasse | Benvetti

Bij de tegels in het assortiment van Benvetti ziet u verschillende gegevens en waardes staan. Zo vindt u ook altijd de slijtklasse, ook wel bekend als de PEI waarde of als slijtgroep. De slijtklasse geeft de slijtvastheid van een keramische tegel aan. Dus hoe lang duurt het voor een tegel slijt en krast. 

PEI waarde / slijtklasse / slijtgroep

Iedere vloer slijt, dus ook een tegelvloer. Als je van buiten naar binnen loopt, neem je altijd vuil zoals zand, steentjes en ander krassend, slijtend materiaal mee naar binnen onder je schoenen. Deze vuildeeltjes komen terecht op de tegelvloer en kunnen zichtbare en onzichtbare krassen veroorzaken en de bovenste laag van de tegel laten slijten. Iedere tegel heeft daarom een slijtklasse of ook wel PEIwaarde. Deze PEI waarde ontleent de naam aan het Porcelain Enamel Institute. Dit instituut heeft de PEI waarde indeling ontwikkeld. De PEI indeling kent vijf categorieën.

PEI 1: Dit is de lichtste slijtklasse. Tegels met slijtgroep 1 zijn alleen geschikt voor ruimtes die niet intensief gebruikt worden en alleen vanaf binnenshuis bereikbaar zijn, zoals badkamers en slaapkamers.

PEI 2: Tegels met slijtgroep 2 worden toegepast in ruimtes met licht, rustig gebruik en die belopen worden zonder of met licht schoeisel. Niet geschikt voor keuken, hal en andere ruimtes die veelvuldig belopen worden.

PEI 3: Tegels voor normaal gebruik en normale schoenen. Ze zijn bestand tegen krassend vuil. Tegels met slijtklasse 3 kunnen goed gebruikt worden in ruimtes die bereikbaar zijn vanaf buiten, denk aan keukens, woonkamers, entrees.

PEI 4: Tegels met PEI waarde 4 zijn sterk. Ze kunnen veel beloop en krassend vuil aan. Ze zijn toepasbaar in elk vertrek en zijn ook uitermate geschikt voor winkels, horecagelegenheden, salons, showrooms enzovoorts.

PEI 5: Dit is de sterkste categorie tegels. Deze tegels zijn geschikt voor zeer intensief gebruik. Tegels in slijtgroep 5 zijn daarnaast ook goed buiten te gebruiken omdat ze vorstbestendig zijn.

De meeste tegels in ons assortiment hebben een PEI-waarde (slijtklasse) van 4 of 5. Bij alle tegels vermelden we de PEI-waarde bij de specificatie 'slijtklasse'. Dus een tegel met slijtklasse 4 vermelden wij als volgt: 

Slijtklasse: PEI4

Daarnaast vind u ook andere waardes en gegevens, zoals de antislipwaarde en of een tegel gerectificeerd is.


 
Button