Verzending door heel Nederland
De laagste prijs garantie
Eenvoudig online bestellen

Home  /  Kennisbank  /  Vloerverwarming en keramische tegels

Vloerverwarming en keramische tegels

Kan vloerverwarming bij keramische tegels? In dit artikel leggen wij het graag uit.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is tegenwoordig heel normaal. Elk nieuwbouwhuis is er van voorzien en ook steeds meer mensen kiezen bij een verbouwing voor vloerverwarming. Het is een energiezuinige oplossing. Vloerverwarming verbruikt tot wel 20% minder energie dan de standaard radiatoren. Bovendien is de verdeling van warmte gelijkmatiger en de temperatuur blijft veel constanter. Met vloerverwarming verbetert ook de luchtkwaliteit in huis omdat er minder luchtcirculatie is ten opzichte van radiatoren. Hierdoor dwarrelt veel minder stof vrij door de woning.

Vloerverwarming in de badkamer

Ook in badkamers wordt steeds vaker voor vloerverwarming gekozen. Fijn voor als u op blote voeten in uw badkamer staat. De temperatuur doet, zeker in de koudere maanden, veel aangenamer aan en daarnaast droogt de badkamervloer sneller. Het grootste voordeel blijft voor de meesten toch een mindering in energieverbruik en dus een lagere energierekening.

Vloerverwarming en keramische tegelvloer

Keramische tegels zijn uitermate geschikt om op vloerverwarming gelegd te worden. Bij iedere keramische tegelvloer en in elk vertrek is vloerverwarming dus mogelijk. Keramische tegels geleiden de warmte zelfs beter dan laminaat of een houten vloer. Bovendien houden tegels de warmte ook een tijdje vast, waardoor de CV ketel minder hard hoeft te stoken.

Vloerverwarming en keramische tegels | Benvetti


TEGELLIJM VOOR VLOERVERWARMING

Bij het verlijmen van tegels op vloerverwarming dient rekening gehouden te worden met de lijmsoort. Er is een flexibele lijm nodig, op zijn minst een tegellijm met code C2TE, zoals de Atlas Geoflex zeer flexibele tegellijm. Let met het lijmen op dat de tegels volledig zijn ingelijmd, of kies voor dubbele verlijming (zowel vloer als tegels inlijmen). De tegellijm fungeert namelijk ook als warmtegeleider voor de vloerverwarming. Holle ruimtes met lucht, dus gedeeltes zonder lijm, maken de warmtegeleiding minder efficiĆ«nt.

OPSTARTEN VLOERVERWARMING BIJ TEGELVLOER

Vraag altijd na bij de leverancier van het vloerverwarmingssysteem hoe lang gewacht dient te worden met het opstarten van de verwarming na het betegelen van een vloer met vloerverwarming. Aangeraden wordt om in ieder geval zeven dagen te wachten, zodat lijm en voegmortel helemaal gehard zijn. Bij een dik lijmbed wordt zelfs 14 dagen als advies gegeven. Wij adviseren klanten altijd navraag bij de leverancier van de vloerverwarmingsinstallatie te doen. Mag de vloer weer opgewarmd worden, dan dient vaak het opstartprotocol van de leverancier weer gevolgd te worden.

 
Button