Verzending door heel Nederland
De laagste prijs garantie
Eenvoudig online bestellen

Home  /  Kennisbank  /  Wat is keramisch parket?

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket en Houtlook tegels


Keramisch parket en houtlooktegels

Keramisch parket is tegenwoordig super hip. Logisch, vinden wij. Want het is ontzettend veelzijdig en zo stijlvol. Maar wat is keramisch parket eigenlijk? En wat zijn houtlooktegels? 

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket, ook wel tegel laminaat genoemd, zijn lange planken van keramiek. Hij zijn dus gewoon tegels en dus eigenlijk ook gewoon houtlooktegels.
Het meeste keramisch parket heeft een afmeting van 20x120 centimeter. Natuurlijk zijn er ook afwijkende maten te verkrijgen.
De tegelplanken zijn net zoals normaal parket en laminaat naast elkaar te leggen, met iedere gewenste verspringing. 

Wat zijn houtlook tegels?

Net als keramisch parket hebben houtlook tegels het uiterlijk van hout. Daarnaast hebben de meeste houtlook tegels een voelbare houtstructuur. 
Houtlook tegels zijn vaak kleiner dan keramisch parket. Ze hebben afmetingen van bijvoorbeeld 20x60 of 30x60 centimeter. 

Keramisch parket en houtlooktegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Met name de natuurlijk bruin- en grijstinten zijn erg populair.

Ons assortiment houtlooktegels is groeiende. Bent u op zoek naar een specifieke afmeting of kleur? Neem dan contact met ons op.

Lees hieronder verder over de voordelen van houtlook tegels en keramisch parket.

voordelen keramisch parket en houtlook tegels

Ten opzichte van een echte houten vloer kennen keramisch parket en houtlook tegels nogal wat voordelen. Om te beginnen hebben tegels geen last van vocht en schimmel. Dus valt er eens een emmer met sop? Geen probleem. Het trekt niet in de tegels en beschadigt ze niet. Slechts een kwestie van opdweilen.  
Houtlooktegels en keramisch parket verkleuren niet en zijn heel makkelijk om te onderhouden. Ze hebben geen speciale behandelingen met bijvoorbeeld was of olie nodig. Bovendien is ook schoonmaken een fluitje van een cent. Stofzuigen en vervolgens nat reinigen met dweil, mop of stoomreiniger en de tegelvloer is weer spik en span. 
Tegels, en dus ook keramisch parket en houtlook tegels, zijn een ideale vloerbedekking voor op vloerverwarming. Ze reageren niet op de warmte met uitzetten en inkrimpen en geleiden de warmte goed naar de oppervlakte van de vloer, waardoor u er in de koudere maanden altijd warmpjes bij zit. Een houten vloer daarentegen is eigenlijk niet meteen geschikt voor vloerverwarming. Hout kan door warmte en koude gaan werken en is een minder goede warmtegeleider dan tegels. 
Kortom; met keramisch parket en houtlooktegels haalt u het warme, knusse van hout in huis met de voordelen van keramische tegels, zoals uitstekende warmtegeleiding, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor ieder type vloerverwarming. 

Lees hieronder verder over de mogelijkheden met houtlooktegels. 

Keramisch parket als vloertegels


Houtlook tegels in visgraatmotief op zowel de vloer als achterwand


Keramisch parket en houtlook tegels als vloertegels

Keramisch parket en houtlook tegels zijn uitermate geschikt als vloertegels.
Natuurlijk toont een keramische houtlook vloer al heel mooi wanneer het gelegd is zoals we van oudsher parket en laminaat leggen; naast elkaar met kleine verspringingen. Maar een visgraat motief is tegenwoordig natuurlijk hipper dan hip. Dit is ook te realiseren met houtlooktegels. De meest ideale maat hiervoor is 11x60 centimeter. 

Zie hieronder voor toepassingen van houtlooktegels als wandtegels.


Houtlooktegels als wandtegels

Houtlooktegels zijn ontzettend stijlvol als wandtegels. Bijvoorbeeld op de achterwand van de keuken of als achterwand van de toilet of van inloopdouche. Hier kunnen verschillende afmetingen voor gebruikt worden. Voor een speels effect is een visgraat motief een dikke aanrader. Het springt er lekker uit, maar wel op een kalme, knusse manier. In het geval van visgraat motief is de afmeting van 11x60 centimeter het mooist. 

Keramisch parket kopen? Bij ons vindt u goedkoop keramisch parket. Goedkope houtlook tegels kopen. Wij leveren u goedkope houtlook tegels. Keramisch parket kopen. Keramisch parket voor de laagste prijs. Goedkoop keramisch parket. Goedkoop keramisch parket. Goedkope houtlook tegels. Houtlook tegels kopen. Keramisch parket kopen. 

Houtlooktegels als keukenachterwand


 
Button