Verzending door heel Nederland
De laagste prijs garantie
Eenvoudig online bestellen

Home  /  Kennisbank  /  Wat zijn hoogglans tegels?

Wat zijn hoogglans tegels?

Hoogglans tegels noemen we ook wel gepolijste tegels

Hoogglans tegels, of gepolijste tegels, springen er echt uit, ze stralen een bepaalde klasse uit. Juist dat, dankzij de glanzende afwerking, spreekt veel mensen aan. Hoogglans tegels zijn aanwezig, maken een statement en geven een luxe touch. Ze passen perfect in een keuken, woonkamer of badkamer maar komen ook zeker heel goed tot hun recht in een kantoor, winkelsalon of spa. En wat te denken van een grote, prachtige showroom? Ook dan zijn, met name zwarte glanzende tegels, een uitstekende keuze.

HOE WORDEN HOOGGLANS TEGELS GEMAAKT?

De glans van tegels komt tijdens het polijstproces tot stand. De tegels worden overgoten met een dun laagje glas en vervolgens geschuurd (gepolijst) totdat de glans ontstaat. Hoogglans tegels noemt men daarom dan ook wel gepolijste tegels of levigato.

Net als alle andere soorten tegels, hebben ook hoogglans tegels zo hun voor- en nadelen:

VOORDELEN VAN HOOGGLANS TEGELS

Een kamer betegeld met gepolijste tegels oogt lichter en helderder. Dit effect ontstaat omdat de glans van de tegel het licht weerkaatst. Hierdoor lijkt een ruimte niet alleen lichter, maar ook groter. Hoogglans tegels zijn daarom heel geschikt voor kleine en/of donkere vertrekken; de tegels geven optisch meer ruimte en maken het vertrek lichter.

Hoogglans tegels zien we vaak in grote salons, hallen en (bal)zalen, want een glanzende tegelvloer zorgt voor een luxe uitstraling. Met gepolijste tegels in uw woning creëert u thuis ook dit luxe sfeertje. Dit wordt nog eens versterkt wanneer er ‘s avonds kunstlicht op schijnt. De vloer weerkaatst dit, waardoor een heel gezellige en warme ambiance ontstaat.

Tegels met een glanzend oppervlak zijn gemakkelijk schoon te maken. Met een dweil of mop is de meeste vuiligheid zo verdwenen.

NADELEN van HOOGGLANS TEGELS

Hoewel het schoonmaken van een glanzende tegelvloer heel makkelijk is, is het wel raadzaam vlekken en andere viezigheid meteen te verwijderen. Vlekken vallen namelijk snel op dankzij de lichtreflecterende eigenschap van deze tegels. Viezigheid zoals steentjes of zand kunnen ook best meteen opgeruimd worden. De meeste gepolijste tegels hebben een hoge slijtklasse, maar ontstaat er eenmaal een krasje, dan valt deze wel meteen op.

Hoogglans tegels zijn gladde tegels, en vooral wanneer ze nat zijn, kan dit erg gevaarlijk zijn. Wij raden gebruik in een inloopdouche dan ook altijd af. Hoogglans tegels kunnen wel geplaatst worden in natte ruimtes, maar gebruik ze als wandtegels of zorg voor voldoende antislip- en/of veiligheidsmatten.

Vaak zijn gepolijste tegels niet goedkoop. Maar bij Benvetti kunt u al 60x60cm hoogglans tegels kopen voor slechts €15,00 per m² en kleine hoogglans tegels van 25x37,5cm al vanaf €12,67. Voor goedkope hoogglans tegels bent u bij ons aan het juiste adres.

Goedkope hoogglans tegels. Goedkope gepolijst tegels. Goedkope zwarte hoogglans tegels. Goedkope gepolijste tegels.

 
Button