Verzending door heel Nederland
De laagste prijs garantie
Eenvoudig online bestellen

Home  /  Keramisch Parket

Keramisch parket en houtlook tegels

Keramisch parket en houtlooktegels zijn tegenwoordig helemaal de trend. Niet gek, want het past in heel veel verschillende interieurstijlen en is heel makkelijk te combineren. Bij Benvetti kunt u terecht voor het mooiste keramisch parket tegen de laagste prijzen. Ons assortiment is altijd groeiende en breidt in de loop van de tijd meer en meer uit. Zoekt u een bepaalde afmeting of kleur in keramisch parket of houtlooktegels, neemt u dan contact met ons op. 

Keramisch parket 

Keramisch parket, soms ook wel tegel laminaat genoemd, is een houtlook tegel. We noemen het keramisch parket omdat de afmetingen (doorsnee maat is 20x120cm) van deze tegels overeenkomen met de afmetingen van parketplanken en laminaat. Ze zijn dan ook net zo als normaal parket en laminaat te leggen; naast elkaar met in principe iedere gewenste verspringing. 
Keramisch parket wordt ook steeds vaker gelegd in het zogenoemde visgraat motief. Dit motief geeft een ruimte zoveel elan. Het is speels, maar wel heel stijlvol. Het past overigens niet alleen in moderne interieurs maar ook bij de wat meer landelijke en klassieke uitstralingen. 

Keramisch parket is uiteraard bedoeld als vloertegel, maar het staat ook heel mooi op de wand. De achterwand van een keuken bijvoorbeeld, of laat een (achter)wand in de badkamer er uit springen. Zelfs op de achterwand staat het visgraatmotief prachtig. 

Houtlook Tegels 

Houtlooktegels hebben net als keramisch parket/tegel laminaat het uiterlijk van hout en een (vaak voelbare) houtstructuur. Maar ze zijn vaak wat kleiner en compacter van formaat. Denk bijvoorbeeld aan afmetingen 20x60 of 30x60. Ze zijn uitstekend geschikt als wandtegel, maar kunnen ook als vloertegel dienst doen. 

Waarom kiezen voor keramisch parket of houtlook tegels?

Keramisch parket en houtlooktegels zorgen voor een warme, gezellige en knusse sfeer, precies die uitstraling die een echte houten vloer ook met zich mee brengt. Een groot voordeel is dat keramisch parket en houtlooktegels veel makkelijker zijn schoon te maken. Ze zijn bovendien ongevoelig voor vocht en behoeven geen onderhoud met oliën, waxen etc. De tegels verkleuren niet en wanneer er huisdieren aanwezig zijn, zal de vloer veel minder snel krassen dan een echte houten vloer. En ten slotte hoeft u met het gebruik van keramisch parket en houtlooktegels niet veel rekening met vloerverwarming te houden. De tegels zijn hier heel geschikt en kunnen op iedere soort vloerverwarming. Daarnaast geleiden tegels de warmte uitstekend, zo heeft u dus altijd lekker warme voeten. Een houten vloer daarentegen is in beginsel niet geschikt voor vloerverwarming. Het kan tegenwoordig wel, maar vergt wat onderzoek, want niet elk vloerverwarmingssysteem kan worden gecombineerd met een houten vloer. 

Houtlook tegels zijn populair

Houtlook tegels en keramisch parket zijn erg populair. Vooral de natuurkleuren, zoals bruin- en grijstinten doen het goed. Logisch ook, deze passen in uiteenlopende interieurs. Daarnaast zijn houtlooktegels heel veelzijdig. Ze zijn toepasbaar als vloertegels maar ook als wandtegels. Het eerder genoemde visgraat motief zien we tegenwoordig veel terug. Op zoek naar meer informatie of inspiratie? Lees dan dit artikel uit onze kennisbank en bekijk vooral ook de foto's om te zien wat er zoal mogelijk is en hoe prachtig het resultaat kan zijn.

Keramisch parket en houtlooktegels zijn heel modern. Keramisch parket is heel mooi voor een keuken, maar ook woonkamer of badkamer. Badkamertegels keramisch parket of houtlooktegels. Houtlooktegels als wandtegels. Keramisch parket. 

 
Button