Verzending door heel Nederland
De laagste prijs garantie
Eenvoudig online bestellen

Home  /  Wandtegels

Wandtegels

Benvetti levert een breed scala aan keramische wandtegels in allerlei kleuren, trends en afmetingen. Denk aan betonlook, houtlook, hoogglans en matte tegels. In effen kleuren voor een rustig effect of juist wat drukkere tegels met structuur en kleurschakeringen. 


wat zijn KERAMISCHE wandTEGELS?

Keramische tegels zijn eigenlijk niets anders dan keramiek, dat weer een samenstelling van zand en klei is. Keramische tegels zijn erg sterk en makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Ze gaan, bij normaal gebruik, jarenlang mee. Bovendien zijn keramische tegels ook goedkoper dan natuursteen. Toch houden sommige mensen meer van de uitstraling van natuursteen. Er zijn dan ook steeds meer look a like tegels te vinden; keramische tegels met de look & feel van natuursteen, denk bijvoorbeeld aan marmerlook tegels. Maar ook andere materialen worden nagebootst met tegels. Natuurlijk kent iedereen de betonlook tegels. En ook houtlooktegels zijn nu zeer populair. 

HOUTLOOK wandTEGELS EN KERAMISCH PARKET op de wand?

Houtlook tegels en keramisch parket (soms ook tegellaminaat genoemd) zijn momenteel erg in trek. De tegels hebben een (vaak voelbare) houtstructuur en ademen het natuurlijke, warme gevoel van hout. Het is vrijwel in elk vertrek toe te passen: in de keuken, woonkamer, badkamer, hal, slaapkamers maar ook in bijvoorbeeld kantoren. Keramisch parket heeft met name de afmeting 20x120 centimeter. Houtlooktegels zijn kleiner en meten bijvoorbeeld 20x60 of 30x60

Houtlook tegels en keramisch parket stralen rust en sereniteit uit. Bovendien kunt u met deze wél genieten van alle visuele aspecten van hout maar heeft u niet de nadelen daarvan. Een wand met tegels is, in tegenstelling tot hout, immers gewoon veelvuldig nat te reinigen. Vocht trekt er nooit in en ook schimmels houden niet van tegels. Daarnaast is er geen onderhoud met olie of wax nodig, zoals bij hout wel het geval kan zijn.

Heel modern is het visgraatmotief met houtlooktegels. Dit staat niet alleen heel mooi op de vloer maar is ook ontzettend goed toe te passen op een (achter)wand. Kijk voor inspiratie en meer informatie over keramisch parket en houtlooktegels hier. Ons assortiment is nog altijd groeiende. Zoekt u andere maten en/of kleuren keramisch parket of tegels met houtlook, neem dan contact met ons op. 

Natuurlijk kunnen houtlooktegels ook perfect als tegelvloer gelegd worden. Voor ons assortiment vloertegels klikt u hier.

waar BETONLOOK wandTEGELS kopen?

Bij Benvetti vindt je verschillende soorten Betonlook tegels. Betonlook tegels kent iedereen inmiddels wel. Ze waren er jaren geleden ineens, en iedereen wilde ze maar wat graag in huis hebben. Ze passen perfect wanneer de inrichting industrieel of minimalistisch is. Maar ook in Scandinavische en landelijke woonstijlen zijn betonlook tegels toe te passen. Eigenlijk zijn de tegels heel veelzijdig. Ze zijn als vloertegels te gebruiken maar zeker ook als wandtegel. De meest gangbare maar daarin is 30x60, hoewel in grotere vertrekken 60x60 betonlook tegels ook heel mooi tot hun recht kunnen komen. 
Betonlook tegels zijn vaak rustig voor het oog. Ze zijn veelal effen van kleur met soms wat lichte structuur of kleurovergangen. Daarnaast zijn ze meestal mat. Betonlooktegels geven meestal een subtiel stoer sfeertje mee. Ze zijn perfect als badkamertegels, zowel op de vloer als op de wand. Ook strakke keukens komen mooi uit op een betonlook tegelvloer. 

HOOGGLANS wandTEGELS

Hoogglans tegels noemen we ook wel gepolijste tegels. Hun glans ontstaat namelijk tijdens het polijstproces. Hoogglans tegels zijn tijdloos. Ze passen binnen veel interieur stijlen. Ze stralen een bepaalde klasse uit en kunnen in grote maar ook kleine ruimtes gebruikt worden. Hoogglans tegels zijn zeer ideale wandtegels. Ze weerkaatsen heb binnenvallende licht, waardoor de ruimte opheldert en lichter lijkt. De weerkaatsing van het licht doet het vertrek ook nog eens groter lijken. Voor kleine badkamers daarom een uitkomst. 
Hoogglans tegels zijn glanzend en dus glad. Daarom niet altijd de meest geschikte tegel voor op bijvoorbeeld een badkamervloer. Maar voor op de wand kunnen ze altijd. Ze zijn makkelijk te poetsen en blijven lang mooi. Hoogglans tegels zijn tevens heel mooi om vensterbanken mee te bekleden, zoals deze klant in hun nieuwe hoogglans keuken ook heeft gedaan. Deze klant heeft staande pilaren bekleed met zwarte hoogglans tegels. Meer informatie over gepolijste tegels vindt u hier

Ons aanbod hoogglans tegels breiden we steeds uit. Hoogglans tegels zijn niet altijd de goedkoopste tegels, maar bij ons vindt u al 60x60 zwarte hoogglans tegels vanaf €15,00 per m2. Kleine witte tegels voor een kleine badkamer of kleine keuken achterwand leveren wij al vanaf €12,67 per m2

waar wandTEGELS Badkamer kopen?

Bij Benvetti koop je tegels voor de badkamer. De meeste badkamerwanden zijn betegeld. Onze wandtegels zijn allemaal geschikt als badkamertegels. In sommige gevallen kunnen ze ook als vloertegels gebruikt worden. Als dat zo is, staan de tegels ook in de categorie 'vloertegels'.
Een tegelwand heel hygiënisch. De wand is makkelijk te reinigen en de tegels behoeven in principe geen onderhoud. De mogelijkheden voor badkamertegels zijn eindeloos. In grote badkamers komen grotere tegels, zoals 60x60 of zelfs 75x75 ook op de wand mooi tot hun recht. Maar het meest gekozen formaat is toch wel 30x60. In het merendeel van de badkamers geven tegels met deze afmetingen het beste resultaat. 
Badkamertegels in grijstinten zijn het populairst, vaak gaat het om betonlook tegels. We zien ook steeds meer mensen kiezen voor houtlook tegels. Niet alleen voor op de vloer, maar juist ook als wandtegels, om een wand of bijvoorbeeld de douche achterwand er uit te laten springen. Een voorbeeld van een badkamer met houtlooktegels op de achterwand vindt u in dit kennisbank artikel over keramisch parket en houtlooktegels. 

waar wandTEGELS keuken kopen?

Bij Benvetti kunt u tegels voor in de keuken kopen. In de keuken kunt u kiezen om tegels op de achterwand te plaatsen. Alle wandtegels zijn hiervoor geschikt. Is de achterwand klein, kies dan liever niet voor grote wandtegels. Maar bij een lange en/of brede achterwand kan een grotere tegel wel mooi uitkomen, zoals houtlooktegels met formaat 20x60 centimeter

waar wandTEGELS toilet kopen?

Wandtegels in het toilet zijn niet alleen esthetisch een goed idee maar zijn vooral ook hygiënisch. Ze zijn makkelijk schoon te maken en niet gevoelig voor vocht of schimmels. Al onze wandtegels kunnen in toiletten worden geplaatst. Meestal wordt formaat 30x60 gebruikt, maar ook tegels van 20x60 of 40x40 zijn geschikt als wandtegels in het toilet. U kunt zelfs kiezen om een 60x60 tegel op de wand te plaatsen of alleen op de achterwand van het toilet voor een mooi effect. Laat dan de vloertegel 'omhoog' doorlopen. Dit maakt het totaalplaatje wat speelser. De meest gekozen kleuren voor het toilet zijn wit, zwart en grijs/antraciet

Wat is een goede wandtegel?

in principe is elke tegel te gebruiken als wandtegel. In tegenstelling tot een vloertegel, deze dient aan bepaalde classificaties te voldoen.
Bij een wandtegel is het niet belangrijk wat bijvoorbeeld de slijtklasse of anti slipwaarde is. Bij het uitzoeken van een wandtegel is het belangrijkste wat u van het formaat en of kleur vindt.

WAT kost een tegelzetter?

een tegelzetter kost normaal gesproken tussen de €30,- en €45,- per uur. een tegelzetter kan een prijs per project opgeven of een prijs per uur. wanneer een tegelzetter een prijs per uur opgeeft is dit vaak tussen de €30,- en de €45,00 per uur.
Let wel op dat lijm, voegsel en strips nog over het uurloon heen komt. De prijs is ook sterk afhankelijk van de soort klus groot of klein. Ook kan de soort tegel een factor zijn. een grote tegel zal wel iets sneller gaan, maar dit is dan ook weer zwaarder voor de tegelzetter.

Hoe langwerpige wandtegels leggen?

Langwerpige wandtegels worden vaak in dezelfde lijn gelegd om zo wat meer rust in de wand te creëren. wanneer u wat meer "leven" in de wand wenst dan is het ook mogelijk om voor half steens verband te kiezen, dit zien we ook vaak bij metselsteen.

HOE dik zijn wandtegels?

De meeste wandtegels zijn tussen de 6mm en 9mm dik. We zien vaak dat wandtegels minder dik zijn dan vloertegels. Dit komt doordat de wandtegels veel minder belast worden dan vloertegels.

Welke tegels zijn onderhoudsvriendelijk?

Alle keramische tegels zijn onderhoudsvriendelijk, omdat deze in tegenstelling tot de meeste natuurstenen bestand zijn tegen olien, vetten,zouten en zuren. Ook is een keramische tegel krasvast en vochtbestendig.  


Zwarte hoogglans zijn gepolijste tegels. 60x60 keramische hoogglans tegels zijn badkamertegels. Ze kunnen ook goed gebruikt worden als zwarte glanzende keukenvloer. Hoogglans tegels zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Witte hoogglans tegels. Zwarte gepolijste tegels. Grijze hoogglans tegels. Marmer hoogglans tegels. Marmerlook glanzende tegels. Hoogglans vloertegels en hoogglans wandtegels leveren wij snel en goedkoop. 

Badkamertegels voor iedere badkamer. Betonlook badkamertegels zijn goedkoop en mooi. 

 
Button